Ξεκίνησε το επιδοτούμενο πρόγραμμα Leader για την Αχαΐα

Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για την 4η Προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος Leader 2007-2013 για τη περιοχή της Αχαΐας. Η Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 819.538,60 € και θα αφορά τα ακόλουθα υπομέτρα-δράσεις:

 

•          L123α: Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων (μεταποίηση και συσκευασία προϊόντων), με ποσοστό ενίσχυσης 50%

•          L312-1: Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων (π.χ. ξυλουργικά προϊόντα, κεραμικά είδη, κοσμήματα) με ποσοστό ενίσχυσης 60%

            L312-2: Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών (π.χ. επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οινοπνευματωδών, εμπορίου αναμνηστικών ειδών και λαϊκής τέχνης, κομμωτήρια/κουρεία) με ποσοστό ενίσχυσης 60%

•          L312-3: Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την Ά μεταποίηση (π.χ. βιοτεχνικές επιχειρήσεις αρτοποίας και ζαχαροπλαστικής παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών), με ποσοστό ενίσχυσης 60%

•          L313-6: Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής (π.χ. εστιατόρια, ταβέρνες, παραδοσιακά καφενεία), με ποσοστό ενίσχυσης 60%

 

Οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι οι κτιριακές εργασίες, προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, έκδοση άδειας, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, αγορά ηλεκτρονικών συσκευών όπως υπολογιστές, γραφεία κλπ

 

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων είναι 19/5/2015.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Leader, πατήστε εδώ.

 

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ

Το ΕΛΙΑΜΕΠ ζητά συνεργάτη για την θέση Υπεύθυνου/ης Προγραμμάτων – Διοργάνωσης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος 

 

Το ΕΛΙΑΜΕΠ ζητά να προσλάβει συνεργάτη/συνεργάτιδα πλήρους απασχόλησης για τη θέση Υπεύθυνου/ης Προγραμμάτων – Διοργάνωσης εκπαιδευτικών και άλλων δραστηριοτήτων του Ιδρύματος.

Η θέση είναι διαθέσιμη από την 1η Ιανουαρίου 2015 και θα έχει μια αρχική περίοδο δοκιμασίας έξι μηνών. 

Η αμοιβή της θέσης θα εξαρτηθεί από τα καθήκοντα και τα προσόντα του/της υποψηφίου.  

 

 

Απαιτούμενα προσόντα 

- Πτυχίο Πανεπιστημίου, κατά προτίμηση στο χώρο των κοινωνικών επιστημών

- 5ετής προϋπηρεσία

- Άριστες διοικητικές, οργανωτικές και επικοινωνιακές ικανότητες . Επιμέλεια και ομαδικό πνεύμα

- Εξοικείωση με θέματα διεθνών σχέσεων. Η διεθνής εμπειρία θα είναι πρόσθετο προσόν 

- Άπταιστα ελληνικά και αγγλικά (γραπτά και προφορικά). Η γνώση και άλλων ξένων γλωσσών θα θεωρηθεί επιπλέον προσόν

- Γνώση χρήσης υπολογιστή, διαδικτύου - άριστη γνώση Microsoft Word και Excel). 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 27 Οκτωβρίου 2014

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, μαζί με μια σύντομη επιστολή που να εξηγεί για ποιους λόγους ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θέση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , αναγράφοντας απαραίτητα στο θέμα τον κωδικό θέσης ACT.10.2014. Συνεντεύξεις θα πραγματοποιούνται κατ΄επιλογήν, καθώς θα λαμβάνονται οι αιτήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Σ.: « ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΧΑΪΑΣ»

Η «Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Τοπικό Δίκτυο για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας του Νομού Αχαΐας» παρουσιάζει τη πρόοδο της προώθησης στην απασχόληση των ωφελούμενων της Πράξης. Πιο συγκεκριμένα, η Α.Σ. κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών έχει καταφέρει να τοποθετήσει σε θέσεις εργασίας 9 ωφελούμενους του προγράμματος. Επίσης 2 ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν προβεί στην ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων. Τέλος, ωφελούμενοι της Α.Σ. βρίσκονται στη διαδικασία σύστασης 1 Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ). Πιο αναλυτικά:

 

Αριθμός Ωφελουμένων

Περιγραφή Θέσης Εργασίας

Τοποθεσία

1

Γραμματειακή Υποστήριξη

Πάτρα

1

Γραφίστρια

Πάτρα

1

Διοικητικό Στέλεχος

Πάτρα

1

Υπάλληλος Λογιστηρίου

Πάτρα

1

Υπηρεσίες Καθαρισμού

Πάτρα

1

Υπάλληλος ξενοδοχειακής επιχείρησης

Ζάκυνθος

1

Υπάλληλος Δημιουργικού Γραφείου

Πάτρα

1

Υπάλληλος Επιχείρησης Εστίασης

Πάτρα

1

Υπάλληλος ξενοδοχειακής επιχείρησης

Πάτρα

 

 

 

 

Αριθμός Ωφελουμένων

Περιγραφή Επιχείρησης

Τοποθεσία

1

Λογιστικές Υπηρεσίες

Πάτρα

1

Γραφείο ενοικίασης σκαφών αναψυχής

Πάτρα

 

Αριθμός Ωφελουμένων

Περιγραφή Κοινωνικής Επιχείρησης

Τοποθεσία

2

Πολιτισμικός χώρος Εστίασης και Αναψυχής

Πάτρα

 

 

Η «Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας» συνεχίζει την προσπάθεια για την επαγγελματική αποκατάσταση του συνόλου των ωφελουμένων της Πράξης.

            

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ WORKSHOP ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ - ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΟΙΝΣΕΠ»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το workshop με θέμα  «Διαδικασία έναρξης - σύστασης ΚοινΣΕΠ». Το workshop πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Α.Σ. την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014. Στο workshop παρευρέθηκε η κ. Τριανταφύλλου Αγγελική, Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Α.Α.Α. – Πρόεδρος ΣΟΨΥ Πάτρας, ο κ. Κοτσώνης Νικόλαος, Διευθυντής του ΣΒΠ&ΔΕ, ο κ. Αναστασόπουλος Παναγιώτης, Διαχειριστής Α.Σ. – Εκπρόσωπος Συντονιστή Εταίρου «π-consulting»,η κ. Σκουλίδη Χαριτίνη-Μαρία, Υπεύθυνη Έργου Α.Σ. – Εκπρόσωπος Συντονιστή Εταίρου «π-consulting» και ωφελούμενοι το προγράμματος που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την  σύσταση ΚΟΙΝΣΕΠ.

 

  

  

 

Κατά τη διάρκεια του workshop οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν για την διαδικασία έναρξης – σύστασης ΚΟΙΝΣΕΠ. Επίσης, έγινε διεξοδική ανάλυση και παρουσίαση των σχεδίων των ωφελουμένων για την δραστηριοποίηση τους στην κοινωνική οικονομία, μέσω των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ.

 

  

 

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους ωφελούμενους των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ

Ο Ο.Α.Ε.Δ. ανακοίνωσε την έναρξή του προγράμματος: «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων ΤοπΣΑ», την Πέμπτη 24/7/2014. Το πρόγραμμα αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων, για την πρόσληψη ανέργων , οι οποίοι έχουν ωφεληθεί των δράσεων  ΤοπΣΑ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση

 http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2198&lang=el

όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και λοιποί όροι του προγράμματος.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

Το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, αποφάσισε την συνέχιση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ», για 900 νέες θέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις από 21 Ιουλίου 2014 έως 21 Αυγούστου 2014. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την οικονομική ενίσχυση νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ανέργων ηλικίας έως 35 ετών.

Για υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΟΑΕΔ:

http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2185&lang=el

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ WORKSHOP ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΣΕΠ»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το workshop με θέμα  «Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα – Ο ρόλος των ΚοινΣΕΠ». Το workshop διοργανώθηκε από την Α.Σ. «Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας», στο Επιμελητήριο Αχαΐας την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014. Εισηγητές του workshop ήταν οι:

 • Διαμαντής Γεώργιος: Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Action Synergy ΑΕ,
 • Σκουλίδη Χαριτίνη-Μαρία: Υπεύθυνη Έργου Α.Σ. – Εκπρόσωπος Συντονιστή Εταίρου «π-consulting»,
 • Κούλης Στέφανος: Πρόεδρος Κοι.Σ.Π.Ε. «Φάρος» Ν.Αχαΐας,
 • Γιωτόπουλος Κώστας: Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Αχαΐας.

   

            Κατά την έναρξη του workshop, η κ. Σκουλίδη παρουσίασε τα δεδομένα για την δημιουργία ΚοινΣΕΠ στην Ελλάδα και καλές πρακτικές υφιστάμενων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

 

 

           Στη συνέχεια, ο κ. Γιωτόπουλος υπογράμμισε τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου Αχαΐας για την ανάδειξη της κοινωνικής οικονομίας και τις ενέργειες του στην κατεύθυνση αυτή.

 

 

            Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Κούλης, ο οποίος προέβη σε αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης «Φάρος».

            Τέλος, ο κ. Διαμαντής παρουσίασε τα αποτελέσματα του study visit που πραγματοποίησε η Α.Σ. στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο και τις καλές πρακτικές των αγγλικών κοινωνικών επιχειρήσεων.

 

 

Με  το πέρας των εισηγήσεων, ακολούθησε ενημέρωση-συζήτηση με ομάδες ωφελουμένων πάνω σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε μορφή roundtables. Εκεί διεξοδικά αναπτύχθηκαν ομαδικές συζητήσεις τόσο για τη βιωσιμότητα όσο και για την εξέλιξη του έργου σε επίπεδο κοινωνικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.  

 

  

Workshop της A.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Τοπικό Δίκτυο για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας του Νομού Αχαΐας» σας προσκαλεί σε workshop με θέμα:

 

«Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα – Ο ρόλος των ΚοινΣΕΠ»

 

Το workshop θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17/07/2014 & ώρα 10:30 στο Επιμελητήριο Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58, ΤΚ 26221,Πάτρα

Study Visit στην Αγγλία

Η Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ», πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη (study visit) στην Αγγλία, από την Τρίτη 24/6/2014 έως την Παρασκευή 27/6/2014. Στην επίσκεψη συμμετείχαν η κ. Τριανταφύλλου Αγγελική (Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Α.Α.Α. –Πρόεδρος ΣΟΨΥ Πάτρας), ο κ. Αναστασόπουλος Παναγιώτης (Διαχειριστής Α.Σ.– Εκπρόσωπος Συντονιστή Εταίρου «π-consulting»), ο κ. Διαμαντής Γεώργιος (Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Action Synergy ΑΕ) και ο κ. Καραγιάννης Κωνσταντίνος (εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αχαΐας). Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κοινωνική οικονομία, η μελέτη καλών πρακτικών και οι πιθανοί τρόποι συνεργασίας μεταξύ των αγγλικών και των ελληνικών κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι της Α.Σ. επισκέφθηκαν υφιστάμενες κοινωνικές επιχειρήσεις, στην περιοχή του Λίβερπουλ και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας τους, τις εγκαταστάσεις τους καθώς και να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους αυτών. Πιο συγκεκριμένα:

 • Την Τετάρτη 25/6/2014, παρευρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της κοινωνικής Σύμπραξης NEW START, η οποία απαρτίζεται από επιμέρους κοινωνικές επιχειρήσεις ( Locality, The Inclusion Network CIC, Mersey Spring CIC, AIM CIC). Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, έγινε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων της κοινωνικής Σύμπραξης και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους των κοινωνικών επιχειρήσεων.

 

     

 

Στην συνέχεια, οι εκπρόσωποι της Α.Σ. επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της κοινωνικής επιχείρησης National Wildflower Centre. Η εν λόγω επιχείρηση δραστηριοποιείται στον τομέα του περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα στη διαφύλαξη των φυσικών πόρων. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, έγινε περιήγηση στους χώρους που διατηρούνται σπάνια είδη της αγγλικής χλωρίδας.

 

    

 

Στο τέλος της ημέρας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Netherton Park Neighborhood Centre, που ασχολείται με την παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σε παιδιά, ηλικιωμένους και οικογένειες.

 

 

 

 • Την Πέμπτη 26/6/2014, οι εκπρόσωποι της Α.Σ. παρευρέθηκαν σε συνάντηση με τον Γ. Διευθυντή της κοινωνικής επιχείρησης Croxteth Communiversity, Phil Knibb. Η  Croxteth Communiversity δραστηριοποιείται στον τεχνικό τομέα και στην παροχή γνώσεων και υπηρεσιών που αφορούν την καθημερινή ζωή των πολιτών ( συντήρηση οικείας, μικρές καλλιέργειες, κλπ.). Στην συνέχεια, ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της επιχείρησης και στη φάρμα της.

 

 

Μετέπειτα, οι εκπρόσωποι της Α.Σ. είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συνομιλήσουν, με δημοτικούς φορείς του Λίβερπουλ, για τις προσπάθειες που καταβάλει ο δήμος για να στηρίξει τις κοινωνικές επιχειρήσεις και γενικότερα την κοινωνική οικονομία.

 

 

Διοργανωτής και υπεύθυνος του προγράμματος επισκέψεων ήταν ο κ. Dave Egan, εκπρόσωπος της κοινωνικής δομής ILEN ASSOCIATES. 

3η Ημερίδα Ενημέρωσης

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, Ημερίδα Ενημέρωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας», με θέμα «Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη της Τοπικής Αγοράς-Πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ».

Χαιρετισμό απηύθυναν οι:

 • Τριανταφύλλου Αγγελική: Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Α.Α.Α. – Πρόεδρος ΣΟΨΥ Πάτρας
 • Κεπενός Γεώργιος:  Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας

Ομιλητές ήταν:

 • Αγγελόπουλος Γεώργιος: Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 • Τσούμπελης Θεόδωρος:  Γ.Γ. Επιμελητηρίου Αχαΐας
 • Διαμαντής Γεώργιος: Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Action Synergy ΑΕ
 • Αναστασόπουλος Παναγιώτης: Διαχειριστής Α.Σ. – Εκπρόσωπος Συντονιστή Εταίρου «π-consulting».

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:00 μμ με το χαιρετισμό της κας. Α. Τριανταφύλλου, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συστράτευσης όλων των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη της Τοπικής Αγοράς. Στο χαιρετισμό του ο κ. Κεπενός υπογράμμισε την συμβολή του ΣΒΠ&ΔΕ, στην προώθηση στην απασχόληση των ωφελουμένων της Πράξης.

 

 

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι προγραμματισμένες ομιλίες, με τον κ. Αγγελόπουλο να παρουσιάζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τις τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή.

 

 

 

Τον κ. Αγγελόπουλο διαδέχθηκε στο βήμα ο κ. Τσούμπελης, ο οποίος εστίασε την τοποθέτηση του στον εξωστρεφή χαρακτήρα που θα πρέπει να αναπτύξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και στην συμβολή του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην απορρόφηση των ωφελούμενων της Πράξης.

 

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Διαμαντής, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης του marketing στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

 

 

Την ομιλία ολοκλήρωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος αφού παρουσίασε τα πεπραγμένα της Πράξης, έδωσε έμφαση στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα μέσα από το Έργο.

 

 

 

Κατά το τέλος των ομιλιών, έκανε μια σύντομη παρέμβαση ο κ. Καρβέλης Ιωάννης, Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες του Οργανισμού για την καταπολέμηση της ανεργίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα που απευθύνεται στους ωφελούμενους των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ.

 

 

Με το πέρας των τοποθετήσεων-ομιλιών, πραγματοποιήθηκαν Ερωτήσεις και Συζήτηση με το κοινό.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Η Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ», διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:


«Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη της Τοπικής Αγοράς – Πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ»


Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16/06/2014 και ώρα 18:30 – 20:30 στο Επιμελητήριο Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58, ΤΚ 26221, Πάτρα και είναι ανοιχτή στο κοινό.

 

Ημερίδα : «Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: από τη θεωρία στην πράξη»

Ημερίδα : «Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: από τη θεωρία στην πράξη»

 

Το Πανεπιστήμιο Πατρών (Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) - Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ)) διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: από τη θεωρία στην πράξη». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. στο μικρό αμφιθέατρο του Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα παρουσιαστεί το νομικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ), τα δίκτυα των Κοιν.Σ.Επ στην Ελλάδα, καθώς και καλές πρακτικές ενεργών κοινωνικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε ποικίλους κλάδους της οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών, πατήστε εδώ

Πρωτοβουλία: «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη»

Μια νέα πρωτοβουλία, που στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων καινοτομικού προσανατολισμού στελεχών και επιχειρήσεων, βρίσκεται ενεργή αυτή την περίοδο. Η Πρωτοβουλία αυτή έχει ως τίτλο: «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη» και στηρίζει την ανάπτυξη και εδραίωση μόνιμων μηχανισμών παραγωγής καινοτομίας μέσα στην ίδια την επιχείρηση, ενισχύοντας την επιχειρηματική της ανάπτυξη και τη δημιουργία κρίσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

 

Η Πρωτοβουλία «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη» περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

 • Επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων από έμπειρους εκπαιδευτές, για την ανάπτυξη των αναγκαίων γνώσεων και δεξιοτήτων και την ουσιαστική κατανόηση των διαδικασιών παραγωγικής, εμπορικής, λειτουργικής και οργανωσιακής καινοτομίας.
 • Συμβουλευτική υποστήριξη στελεχών και επιχειρήσεων από εξειδικευμένους συμβούλους, για την προετοιμασία και εφαρμογή ενός πλάνου καινοτομίας, αλλά και τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού καινοτομίας μέσα στην επιχείρηση.
 • Δικτύωση στελεχών και επιχειρήσεων με φορείς και εμπειρογνώμονες καινοτομίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την αμοιβαία στήριξη των προσπαθειών τους και τη διάχυση καλών πρακτικών μετασχηματισμού της καινοτομίας σε βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

Στην Πρωτοβουλία «Innovation Expert – Καινοτομία στην Πράξη» θα ενταχθούν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, συνολικά 460 στελέχη από περίπου 230 επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου, Κρήτης (Άξονας 7), καθώς και στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Αττικής (Άξονας 8). Αναθέτουσα αρχή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ο ΣΕΒ, και ανάδοχος του Έργου η Ένωση Εταιρειών ΚΕΚ ΑΠΟΨΗ Α.Ε. και PLANET Α.Ε.

Η Πρόσκληση για τα στελέχη επιχειρήσεων παραμένει ανοικτή έως τις 30/06/2014. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://sev4enterprise.org.gr

 

Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας

 

Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Ο Διαγωνισμός Νεανικής Επιχειρηματικότητας είναι ένας διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από το Goi Peace Foundation, το Stiftung Entrepreneurship (Βερολίνο) και την UNESCO. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί μια ευκαιρία για νέους, ηλικίας 15 έως 30, να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν τις καινοτόμες ιδέες τους και τα έργα τους σχετικά με ζητήματα που θα οικοδομήσουν μια αρμονική και βιώσιμη κοινωνία. Ιδέες σχετικά με το περιβάλλον, την εκπαίδευση, την υγεία, τη μείωση της φτώχειας, την οικοδόμηση  της ειρήνης, τη  πολιτιστική ποικιλομορφία, τη βιώσιμη ενέργεια και το εμπόριο, την ασφάλεια των τροφίμων, τους ηλικιωμένους και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών και των νέων στην κοινωνία, είναι επιλέξιμες από τον διαγωνισμό. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταθέσουν τις ιδέες τους σε μία από τις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού:

 • Κατηγορία καλύτερης ιδέας, για καινοτόμες ιδέες και σχέδια για μια επιχείρηση.
 • Κατηγορία καλύτερων προγραμμάτων, για υφιστάμενες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο.

Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής είναι έως τις 30 Ιουνίου, 2014. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας, δείτε εδώ: https://www.youth-competition.org/

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΧΑΙΑΣ», που υλοποιεί την Πράξη «ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ», υλοποιεί το 4ο,κατά σειρά, Πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο: «Σχεδιασμός, Εγκατάσταση & Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων».

 

 

Το Πρόγραμμα Κατάρτισης αφορά 25 ωφελούμενους της Πράξης και θα υλοποιηθεί από το «ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΕΚ» (Καποδιστρίου 96-98, Πάτρα). Η διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος θα είναι από 30/05/2014 έως 19/06/2014.

 

patrajobs

 

 

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το video

  

 

 


 

 

 

 

 

 

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

 

 

Το Υπουργείο Μεταφορών, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η ΔΕΗ και η εταιρεία ΗΔΙΚΑ αναμένεται να προκηρύξουν εντός του καλοκαιριού διαγωνισμούς  για την κάλυψη 1549 θέσεων εργασίας, σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα:

 • Το Υπουργείο Μεταφορών έχει εγκρίνει την κάλυψη 650 θέσεων εργασίας στις Αστικές Συγκοινωνίες Α.Ε. για τις ειδικότητες Οδηγών Λεωφορείων(330 θέσεις), Τεχνιτών(120 θέσεις) και Ηλεκτροδηγών, Εκδοτών-Ελεγκτών Εισιτηρίων(200 θέσεις). Επίσης αναζητά την κάλυψη 70 θέσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ) με ειδικότητα Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
 • Η ΔΕΗ θα προβεί στην πρόσληψη 600 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών της. Οι θέσεις αφορούν τόσο το επιστημονικό, όσο και το τεχνικό κομμάτι της επιχείρησης.
 • Η Εθνική Τράπεζα προωθεί διαγωνισμό για πρόσληψη 200 ατόμων με πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οικονομικής κατεύθυνσης.
 • Η εταιρία ΗΔΙΚΑ ΑΕ ενέκρινε την πρόσληψη 29 ατόμων , ειδικοτήτων ΠΕ και ΤΕ για τους κλάδους Πληροφορικής και Διοικητικού-Οικονομικού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κάθε διαγωνισμού και τα προσόντα των υποψηφίων, αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από τον ΑΣΕΠ.

 

Νέοι Αγρότες - Γεωργική Επιχειρηματικότητα

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «2η πρόσκληση του Προγράμματος Εγκατάστασης Νέων Αγροτών - Γεωργική Επιχειρηματικότητα» σε συνεργασία με την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην κτιρίου ΕΛΚΕΠΑ, Ακτή Δυμαίων & Δ. Υψηλάντου 1, Πάτρα στον 4ο όροφο, την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ.

 

 

 

Έναρξη Συμβουλευτικής Ενδυνάμωσης

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της Πράξης  «Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας», θα υλοποιηθούν σύντομα ειδικές συνεδρίες συμβουλευτικής και υποστήριξης των ωφελούμενων από τον ΣΟΨΥ Πάτρας (Σύλλογος για τη ψυχική Υγεία Πάτρας) και την ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ. Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους συμβούλους, με πολυετή εμπειρία.

 

 

Έναρξη Προγράμματος Κατάρτισης με τίτλο "Βιολογική Γεωργία"

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΧΑΙΑΣ» που υλοποιεί την Πράξη «ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ», ξεκινά την υλοποίηση των Προγραμμάτων Κατάρτισης για τους 100 ωφελούμενους της Πράξης.

Το πρώτο κατά σειρά πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Βιολογική Γεωργία», που αφορά τους πρώτους 25 ωφελούμενους, θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΚ ΙΒΕΠΕ – ΣΕΒ, Σταδίου στο Πλατάνι Αχαΐας - Επιστημονικό Πάρκο. Η διάρκεια υλοποίησης του θα είναι από: 10/02/2014 έως 27/02/2014.

 

Η ακριβής τοποθεσία του ΚΕΚ ΙΒΕΠΕ - ΣΕΒ βρίσκεται ΕΔΩ!