3η Ημερίδα Ενημέρωσης

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, Ημερίδα Ενημέρωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας», με θέμα «Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη της Τοπικής Αγοράς-Πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ».

Χαιρετισμό απηύθυναν οι:

  • Τριανταφύλλου Αγγελική: Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Α.Α.Α. – Πρόεδρος ΣΟΨΥ Πάτρας
  • Κεπενός Γεώργιος:  Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας

Ομιλητές ήταν:

  • Αγγελόπουλος Γεώργιος: Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
  • Τσούμπελης Θεόδωρος:  Γ.Γ. Επιμελητηρίου Αχαΐας
  • Διαμαντής Γεώργιος: Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Action Synergy ΑΕ
  • Αναστασόπουλος Παναγιώτης: Διαχειριστής Α.Σ. – Εκπρόσωπος Συντονιστή Εταίρου «π-consulting».

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:00 μμ με το χαιρετισμό της κας. Α. Τριανταφύλλου, η οποία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συστράτευσης όλων των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη της Τοπικής Αγοράς. Στο χαιρετισμό του ο κ. Κεπενός υπογράμμισε την συμβολή του ΣΒΠ&ΔΕ, στην προώθηση στην απασχόληση των ωφελουμένων της Πράξης.

 

 

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι προγραμματισμένες ομιλίες, με τον κ. Αγγελόπουλο να παρουσιάζει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τις τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή.

 

 

 

Τον κ. Αγγελόπουλο διαδέχθηκε στο βήμα ο κ. Τσούμπελης, ο οποίος εστίασε την τοποθέτηση του στον εξωστρεφή χαρακτήρα που θα πρέπει να αναπτύξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και στην συμβολή του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην απορρόφηση των ωφελούμενων της Πράξης.

 

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Διαμαντής, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης του marketing στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

 

 

Την ομιλία ολοκλήρωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος αφού παρουσίασε τα πεπραγμένα της Πράξης, έδωσε έμφαση στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα μέσα από το Έργο.

 

 

 

Κατά το τέλος των ομιλιών, έκανε μια σύντομη παρέμβαση ο κ. Καρβέλης Ιωάννης, Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΑΕΔ, ο οποίος αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες του Οργανισμού για την καταπολέμηση της ανεργίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα που απευθύνεται στους ωφελούμενους των προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ.

 

 

Με το πέρας των τοποθετήσεων-ομιλιών, πραγματοποιήθηκαν Ερωτήσεις και Συζήτηση με το κοινό.