Εναρκτήρια Ημερίδα - Περιγραφή

 

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, Ημερίδα Ενημέρωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Σύμπραξη για την Ανάπτυξη της Απασχολησιμότητας Αχαΐας», με θέμα «Δράσεις για την ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων μέσω των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση».

Χαιρετισμό απηύθυναν οι:

             Τριανταφύλλου Αγγελική: Πρόεδρος Δ.Σ. Σ.Α.Α.Α. – Πρόεδρος ΣΟΨΥ Πάτρας

             Μαρλαφέκας Πλάτων: Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας

             Κοτσώνης Νικόλαος: Διευθυντής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας

 

Ομιλητές ήταν:

            
Σκουλίδη Χαριτίνη - Μαρία: Υπεύθυνη Έργου Α.Σ. – Εκπρόσωπος Συντονιστή Εταίρου «π-consulting», η οποία παρουσίασε τους στόχους της Πράξης και τις Δράσεις που πρόκειται να αναπτυχθούν

Γκότσης Ανδρέας: Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Σ.Α.Α.Α. – Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο οποίος ανέλυσε τους κύριους οικονομικούς κλάδους που αφορά η Πράξη

Διαμαντής Γεώργιος: Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Action Synergy ΑΕ, με μια αναλυτική παρουσίαση του Μatching Τool και της πλατφόρμας E-learning για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Ζήρα Σταυρούλα: Διαχειρίστρια της ZIRAS SK INTERNATIONAL, περιγράφοντας της νέες μορφές επιχειρηματικότητας που μπορούν να αναπτυχθούν σε περιόδους κρίσης.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 18:00 μμ με το χαιρετισμό της κας. Α. Τριανταφύλλου, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της Πράξης για τους άνεργους που θα συμμετέχουν και στα θετικά αποτελέσματα που αναμένεται να παραχθούν. Στη ο κος. Π. Μαρλαφέκας απευθύνοντας χαιρετισμό αναφέρθηκε στη δυναμική του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ενώ με τη σειρά του ο κος. Ν. Κοτσώνης μίλησε για τη συμβολή του ΣΒΠ&ΔΕ στην απορρόφηση των ωφελουμένων της Πράξης.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι προγραμματισμένες ομιλίες. Το λόγο πήρε η κα. Σκουλίδη, αναφερόμενη εκτενώς στους στόχους και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Πράξης, δίνοντας έμφαση στις Δράσεις που πρόκειται να αναπτυχθούν, στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Έργου, στη σημαντική στήριξη των ωφελουμένων, ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία της με ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για την επαγγελματική αποκατάσταση των ωφελουμένων της Πράξης.
C.M. Skoulidi (π-consulting)

Τη σκυτάλη πήρε ο κος. Α. Γκότσης, αναλύοντας τους κύριους οικονομικούς κλάδους που αφορά η Πράξη. Η ομιλία του επικεντρώθηκε στους ανερχόμενους και δυνητικά κερδοφόρους τομείς της οικονομίας οι οποίοι αφορούν κυρίως τον αγροτικό και τουριστικό τομέα και την ενέργεια.


A. Gkotsis (Achaia Chamber)

Τον κο. Γκότση διαδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Action Synergy AE, ο οποίος παρουσίασε το Matching Tool και την πλατφόρμα E-Learning για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Αναλυτικότερα, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του matching tool ως το εργαλείο  που συνδέει τις απαιτήσεις της επιχείρησης σε ανθρώπινο δυναμικό με τους κατάλληλους υποψηφίους για την κάθε θέση εργασίας. Στη συνέχεια, παρουσίασε την πλατφόρμα e-learning και την καινοτομία που παρέχει η Α.Σ. στους ωφελούμενους παρέχοντας τους τη δυνατότητα εκμάθησης 5 διαφορετικών ξένων γλωσσών στη βασική καθημερινή επαγγελματική ορολογία.

G. Diamantis (Action Synergy SA)

Την ομιλία ολοκλήρωσε η κα. Ζήρα αναφερόμενη στα ισχύοντα και αναμενόμενα προγράμματα της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020, τονίζοντας τη δυνατότητα που προκύπτει απ’ αυτά για την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων. Έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και των ΜΜΕ που υποστηρίζονται από πολλά κοινοτικά προγράμματα.

S. Zira (Ziras International SA)

Κατά το τέλος της Ημερίδας πραγματοποιήθηκαν Ερωτήσεις και Συζήτηση με το κοινό.

Συμπερασματικά, το μήνυμα που διαφάνηκε ήταν η δυναμική της Πράξης για την υλοποίηση των προβλεπόμενων Δράσεων, αλλά και η πλήρης αποδοχή των υποψήφιων ωφελούμενων στην ενσωμάτωση τους στο εργασιακό περιβάλλον βάσει των τοπικών αναγκών και ταυτόχρονα στην ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής παρέμβασης.